Jubileumstur 2015

HDKs  jubileumstur til Gotland

Fredag 22. mai- tirsdag 26.mai 2015

Vi hadde lenge gledet oss til jubileumsturen til Gotland. Vi hadde holdt av pinsen 2015 til formålet. Hotellet i Visby lå sentralt til rett ved den vakre bymuren som omkranset gamlebyen.

hdk gotland kirkePinseaftens konsert i Domkirken ble en stor og mektig sangopplevelse for oss og etterklangen i kirken gjorde inntrykk. Den dagen fikk vi også en guidet byvandring i gamlebyen med vår flinke lokale guide Anna. Visby er kjent for sin tre kilometer lange ringmur med 44 tårn, kirkeruiner og botaniske hage. Vi kordamene koste oss i de brosteinsbelagte smale gatene med sjarmerende små hus og blomsterflor. Selvfølgelig var det satt av tid til shopping i de spennende butikkene, mange med utgangspunkt i varer med den spesielle gotlandske sauen.

Søndag sang vi på torget, fin oppvarming før vår konsert i Tjelvarkyrkan. I kirken ble vi godt tatt imot av en lydhør forsamling og under kirkekaffen ble vi innstendig bedt om å komme igjen.

Mandag møtte vi igjen Anna til en flott og opplevelsesrik guidet bussutflukt til den sørlig delen av Gotland. Vår dirigent Anne Mette fikk oppfylt drømmen sin om å dyppe bena i Østersjøen i det fine været. Det ble en busstopp for å se på ville orkideer, og spontan sang oppstod på orkideengen. Anne Mette filmet oss og la videoen ut på facebook. I den karakteristiske Gotlandske engen fikk sangen Sommarpsalm en ny dimensjon.

Neste spontankonsert ble til i en 1100-talls kirke i Frøjel. Anne Mette oppdaget pianoet i kirken og dermed var vi i gang med Salve Regina. Bussjåføren og Anna tørket tårer og vi kordamene syns også det var magisk. I Klintehamn et lite tettsted 3 mil sør for Visby fikk vi smake nydelig lokal fisk, men den Gotlandske desserten safranpannekake gled ikke like lett ned hos alle.

Koret fikk oppleve den Gotlandske vhdk gotland uteåren i nydelig vær. Vi fikk gleden av å spise lunsj ute hver dag, og stemningen rundt bordene var høylytt og latterfull. Turen ga oss mange gylne øyeblikk og minnene tar vi med oss i jubileumsåret og videre i årene som kommer.