Sommeravslutning 2016

Søndag 5.juni 2016 var en etterlengtet dag. Dagen da damene skulle på tur. Sommeravslutning med sus og dus. Tidlig på morgenen møtte de opp, glade og spretne. Det finnes jo tross alt ikke morgengretne damer i dette koret. En hyggelig bussjåfør med en flott, stor buss ventet på Lørenskog stasjon. Da alle var på plass satte bussen snuten (les fronten) mot Dokka.

Oppvarming på bussen
Oppvarming på bussen

Bussen suste avgårde med skravling, synging og øving ombord. 2 timer kjøring var absolutt ikke langt, det var de alle enige om. For disse damene trives så godt sammen, og det er alltid noe å skravle om.

Vel fremme ved Lands Museum på Dokka ble damene tatt godt imot av korvenner i Landslaget. Koret kjære Kristin dirigerer. Kristin har vært med damene på flere konserter, med sitt strålende humør og sine pianoferdigheter. Hun har også satt sammen noen musikkstykker for damene og tatt over øvelsene i ny og ne. Derfor var det stas å få henge sammen henne og koret hennes en dag. Damene hadde gledet seg lenge til dette.

Sang på tunet
Sang på tunet

Først på programmet stod utekonsert på flotte Lands Museum. Damene stilte seg opp på et flott lite tun omringet av gamle bygninger. En koselig liten sommereng. Her fremførte damene flere sanger, deriblant Vise for gærne jinter, Go Tell it on the Mountain og den fryktede I got Rythm, som viste seg å ikke trenge damenes frykt da de leverte en meget god versjon av den. Og da damene sang Bæbæ kom et lite lam springende over engen. Perfekt sommeridyll!

Landslaget
Landslaget

Landslaget fremførte flere fine sanger, deriblant Blåklokkevikua og overrasket med sin versjon av Beatles Come Together. Et flott kor. Et kor damene gjerne vil arrangere noe med igjen.

Damene fikk også tid til å traske rundt på det lille museet. Med strålende sol skinnende på solkremsmurte kropper. I hvert fall for noen. Noen av damene kom hjem litt rødere enn de var da de dro, men det er slik minner skapes. Andre kom hjem med nykjøpte planter og bøker, og helt sikkert en masse andre ting. Rømmegrøt ble servert. Pølser og is kjøpt. Alt i alt en nydelig sommerdag.

Kos i sola
Kos i sola.

Varme og svette stablet damene seg inn på bussen igjen, for neste på programmet var en konsert på Bedehuset i Dokka sentrum. Noe som skulle vise seg å bli en intimkonsert da ikke mange av bygdas befolkning klarte å rive seg vekk fra finværet. Allikevel leverte korene en fin konsert, og avsluttet med to sanger i fellesskap: Vi tømmer vårt glass og You’ve got a Friend. Det er alltid artig å få synge med andre, synes mange av damene, spesielt med blanda kor. De 4-5 personene som møtte opp for konsert virket meget fornøyd med opplevelsen. Lodd og kaker ble solgt, og flere av damene kom hjem igjen med gevinster i veska.

Granavolden Gjæstgiveri
Granavolden Gjæstgiveri

Konserten ble brått avsluttet da damene plutselig fikk litt dårlig tid. Etter en rask adjø og et vi rydder neste gang, hev damene seg på bussen. Bussen snudde hjemover, med et planlagt stopp ved Granavolden Gjæstgiveri. Med en festmiddag i sikte ble flaskekorker sprettet og musserende skjenket i ventende vinglass. Damene vet å sette pris på en kortur. Den skarve timen til Gran tok ikke lang tid, men vinen ble drukket og sanger sunget. Slik er det på tur med damene.

Vel fremme på Gran ble de vakre Søsterkirkene beskuet. Hit må vi komme og synge en dag, ble damene enige om. Inne på gjestgiveriet ble damene tildelt den vakre Gregerstua, den eldste stua på plassen. Her ble en nydelig okseindrefilet med tilbehør servert med bringebærsorbet til dessert. Damene sang og skravlet, humøret på topp. To av korets sangfugler ble også takket av. Etter mange års trofast tilhørighet var tiden kommet for å gi seg, og med taler og sang fikk de en heidundrende avslutning. Ikke lett å slutt i dette koret, nei.

En deilig sakte dag
En deilig sakte dag

Etter middagen trakk damene seg tilbake til bussen, og noe mer lyddempet ble de kjørt tilbake til Lørenskog stasjon. En aldeles nydelig dag, med mye latter og sang, var over. Etter mange klemmer og god sommer forsvant damene hvert til sitt.

En deilig og sakte dag, var damene enige om. En perfekt sommeravslutning.